Welkom @CAKES&joy!

CAKES&joy, cupcakes, taarten en nog veel meer!
Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een taart en/of cupcakes op maat? Dan ben je bij CAKES&joy aan het juiste adres.

Met Taartjes voor Jop steunen wij de stichting STOPhersentumoren. Van elke bestelling en workshop gaat jaarlijks een bedrag naar deze stichting. Regelmatig steunen wij ook andere goede doelen, zoals Alpe d’HuZes en 3FM Serious Request.

donderdag 22 maart 2012

Taartjes voor de 1e verjaardag...

... van Tuur, met als thema Nijntje.


De mama van Tuur is een vaste klant. Eerder maakte ik al voor de 3e en 4e verjaardag taartjes voor grote broer Fedde . Ik heb een setje uitsteker + stempel van Nijntje aangeschaft voor deze bestelling. En kant-en-klare Nijntje printjes op icing. Neem maar eens een kijkje in de webwinkel van Patchshopgirl . Dit is een themashop met een ruim assortiment originele traktaties, feestartikelen, uitdeelcadeautjes, bakproducten, (eetbare) taart - en cakedecoraties en uiteraard ...... patches (-;

Ik heb een vierkant biscuit gebakken, deze heb ik gevuld met een dun laagje chocopasta, een laagje aardbeivlaaivulling en een laagje aardbeienbotercreme. Daarmee heb ik de taart ook afgesmeerd. De taart heb ik bekleed met blauwe fondant. Van iets donkerder blauw heb ik een cirkel gemaakt. Daarin heb ik afdrukjes gemaakt van de beer van Nijntje. Daarop een staande Nijntje en de letters T U U R. Boven de cirkel heb ik een ballon gemaakt, met daarin het cijfer 1. De rand heb ik afgewerkt met een strakke band van oranje fondant daarop heb ik de icing printjes van Nijntje geplakt en een letter T en cijfer 1.


Ik heb er nog apart een klein taartje bijgemaakt, een "meppertje" of "een-kaarsje-uitblaas-taartje". De Blanda schaaltjes van Ikea zijn (ook) ideaal om biscuit in te bakken. Ik heb het kleinste maatje gebruikt. Je krijgt dan een lief klein taartje.


Ook weer gevuld met een dun laagje chocopasta, een laagje aardbeienvlaaivulling en een laagje aardbeienbotercreme. Hiermee heb ik ook de taart afgesmeerd. Bekleed met dezelfde kleur blauw als de cirkel op de grote taart. Een strakke gele band van fondant eromheen. En voorop de taart een Nijntje. De stip bovenop is voor het kaarsje.


De cupcakes heb ik gevuld met aardbeienjam. De deksels zijn van dezelfde kleur blauw als de cirkel op de grote taart en de bekleding van het meppertje. Ik heb ze versierd met de letter T, het cijfer 1 en het icing printje van Nijntje.


2 opmerkingen:

Jolanda zei

De taart was errug jammie jammie.....!

Nicole zei

Goed zo!