Welkom @CAKES&joy!

CAKES&joy, cupcakes, taarten en nog veel meer!
Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een taart en/of cupcakes op maat? Dan ben je bij CAKES&joy aan het juiste adres.

Met Taartjes voor Jop steunen wij de stichting STOPhersentumoren. Van elke bestelling en workshop gaat jaarlijks een bedrag naar deze stichting. Regelmatig steunen wij ook andere goede doelen, zoals Alpe d’HuZes en 3FM Serious Request.

zaterdag 30 juli 2011

Taartjes voor Jop

Vandaag had Jop lekker van een taartje moeten snoepen. Nadat hij eerst 5 kaarsjes had uitgeblazen. Jop is vorig jaar overleden, de avond voor zijn 4e verjaardag.

In oktober 2008 werd er bij Jop een medulloblastoom (hersentumor) ontdekt. Er brak een heftige periode aan. De tumor werd operatief verwijderd en Jop werd nabehandeld. Eerst met chemotherapie en daarna is Jop bestraald. Het leek een klein jaar goed te gaan. Maar op 8 juli 2010 kwam het verschrikkelijke bericht. Op de plek waar de tumor weggehaald was, was het terug. Op een andere plaats in Jop zijn hoofd ook en in zijn rug uitzaaiingen. Ze kunnen niks meer voor Jop doen. Jop gaat hard achteruit. Omringd door zijn zusjes, zijn papa en mama, zijn opa en oma en zijn ooms en tantes is Jop vertrokken naar zijn wolkenhuisje. 100 minuten voor zijn vierde verjaardag...

De mama van Jop hield een blog bij. Van een afstandje heb ik erg meegeleefd met Jop en het gezin. Steeds probeerde ik ze een hart onder de riem te steken. Ik ben naar de uitvaart geweest. Het was mooi, maar zo emotioneel. Na afloop in de aula, gaf de mama van Jop me een hele dikke knuffel en zagen de papa van Jop en ik elkaar dan eindelijk eens in het echt. Ik denk nog vaak aan dat moment.

Jop, die hele stoere Jop! Jop die behalve ziek ook “gewoon” een dreumes was en een peuter werd. Jop die zo word gemist. Jop die nooit vergeten mag worden.In de tijd dat Jop ziek was, heb ik zo nu en dan een bedrag overgemaakt aan de Stichting STOPhersentumoren. Nadat ik voor het eerst de vraag kreeg om een taartje op bestelling te maken, kreeg ik een idee. Een gedeelte van de opbrengst van elke bestelling apart houden en dit in één storting overmaken.
Inmiddels heb ik een geinige spaarpot. Een boedha met een roze kleedje aan. Daar heb ik het apart gehouden geld van eerdere bestellingen ingestopt. En dat blijf ik doen. Voortaan stop ik van elke bestelling en van elke workshop 10% van de opbrengst in Boedha z’n buikje. Elk jaar op Jop zijn verjaardag maak ik het bedrag bekend en maak ik het over aan de Stichting STOPhersentumoren.
Ik heb een paar weken geleden (weer) contact gezocht met de mama van Jop. Ik wilde haar vertellen van “mijn projectje” en vragen of ik het verhaal van Jop op mijn blog mocht plaatsen.
Ik kreeg een hele fijne reactie. Ze vonden het een groot kado dat ik over hun manneke wilde schrijven. Ze stonden er niet alleen achter, ze vonden het zelfs een grote eer.

Vandaag, 30 juli, is het 5 jaar geleden dat Jop werd geboren. Ik maak € 30,15 over aan de Stichting STOPhersentumoren, ter ere van Jop.Vanmiddag  zijn we uitgenodigd bij de ouders van Jop. Ze geven een barbeque. Ik heb cupcakes gemaakt. Gebakken in roze en blauwe bakingcups en versierd met roze en blauwe fondant, Jop zijn lievelingskleuren. De ene helft zijn chocolade-cupcakes gevuld met stukjes chocolade en afgesmeerd met botercreme. De andere helft zijn naturel cupcakes gevuld met aardbeienjam en afgesmeerd met aardbeienbotercreme.4 opmerkingen:

Stichting STOPhersentumoren zei

Beste Nicole,

Zojuist ontvingen wij je donatie ter nagedachtenis aan Jop. Ontzettend bedankt hiervoor.

Ik werd even heel koud bij het lezen van zijn geboortedatum en zijn sterfdatum.
Vandaag had hij 5 jaar geworden. Wat een verdriet.

Ik heb daarom snel zijn naam op onze homepage gezet. In de rechterkolom staat Jop voor heel even, maar op de memoriepagina daar staat hij voor altijd: http://www.stophersentumoren.nl/in-memoriam.html

Met vriendelijke groet,

Klaske Hofstee
Voorzitter Stichting STOPhersentumoren.nl
Het fonds voor primaire hersentumoren onderzoek

Stichting STOPhersentumoren.nl, Hoofdstraat 88, 3972LC Driebergen
www.SteppenTegenKanker.nl en www.RideforHope.nl

Marion zei

Pff ik zit hier met onze kerngezonde jongste zoon, na zijn eerste fruithap, je blog te lezen....en ik moet er echt van huilen.
Wat een super actie van je ! Ondanks het verdriet van de Jop's familie, moet dit toch ook heel speciaal voelen.
Knap gedaan Nicole, petje af.

Es zei

heey zus,

met een brok in mun keel en water ogen schrijf ik deze reactie.

ik vind t een TOP actie van je

TOP VOOR JOP!

xxx

Marleen zei

Beste Nicole,

ik open de hyvespagina van Jop en zie jouw bericht, even door naar jouw hyvespagina en ik kom hier terecht. Wat een ontzettend mooi gebaar aan Jop van jou!

Groetjes Marleen