Welkom @CAKES&joy!

CAKES&joy, cupcakes, taarten en nog veel meer!
Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een taart en/of cupcakes op maat? Dan ben je bij CAKES&joy aan het juiste adres.

Met Taartjes voor Jop steunen wij de stichting STOPhersentumoren. Van elke bestelling en workshop gaat jaarlijks een bedrag naar deze stichting. Regelmatig steunen wij ook andere goede doelen, zoals Alpe d’HuZes en 3FM Serious Request.

donderdag 8 maart 2012

Taart als verrassing voor de jarige

Een paar weken geleden vroeg één van mijn collega's om een taartje te maken. Voor de verjaardag van haar man, als verrassing. Het moest een klein taartje worden, met als thema maan en sterren, in de kleuren paars, bruin en wit. Over de kleurencombi ben ik zelf erg enthousiast!

Het taartje van 15 cm heb ik gevuld met aardbeivlaaivulling en aardbeienbotercreme. Met de aardbeienbotercreme heb ik het taartje ook afgesmeerd. Witte fondant heb ik met kleurstof van Americolor paars (violet) gekleurd. Het valt mij op dat door het gebruik van Americolor kleurstof de kleuren intenser worden dan wanneer je de kleurstoffen van Wilton gebruikt. Met het paarse fondant heb ik de taart bekleed. Bovenop heb ik een cirkel van bruine fondant gelegd, die ik met een sterretjes-uitsteker heb "gestansd". Van het bruine fondant heb ik een strakke, rechte, bruine sierrand gemaakt. Met witte fondant heb ik een maan gemaakt en sterren.

Deze keer was ik vergeten een foto te maken. Ik schrok er zelf van... werd het al routine? Taarten maken op bestelling... Gelukkig was ik nog op tijd en was het taartje nog niet aangesneden. M'n collega heeft nog een foto voor me gemaakt.
Geen opmerkingen: