Welkom @CAKES&joy!

CAKES&joy, cupcakes, taarten en nog veel meer!
Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een taart en/of cupcakes op maat? Dan ben je bij CAKES&joy aan het juiste adres.

Met Taartjes voor Jop steunen wij de stichting STOPhersentumoren. Van elke bestelling en workshop gaat jaarlijks een bedrag naar deze stichting. Regelmatig steunen wij ook andere goede doelen, zoals Alpe d’HuZes en 3FM Serious Request.

zaterdag 25 februari 2012

Testen voor Jamin


In mijn vorige post schreef ik over de social media. Ook winkels en bedrijven maken veel gebruik van de social media. Jamin plaatste op FaceBook een oproepje. Ze zochten testers voor hun eigen lijn bakproducten. Je kon een berichtje achterlaten waarom je vond dat je een geschikte kandidaat zou zijn. Meteen gedaan, natuurlijk! En een paar dagen later las ik dat ik één van de deelnemers was geworden. Leuk!!!
Afgelopen zaterdag arriveerde het pakket. Jammergenoeg in een niet zo'n hele goede staat... De doos stond open, de zakken met biscuit- en botercreme-mix waren gescheurd... Er waren meer pakketjes zo aan gekomen, bij de deelnemers. Maar een hele dikke duim voor Jamin! Afgelopen week ontving ik een nieuw pakket. In dit pakket zaten mix voor cupcakes, mix voor banketbakkersroom en een pakje rode fondant.
Dezelfde avond ben ik nog aan de slag gegaan.De mix voor banketbakkersroom is heel makkelijk in gebruik. Per 200 g mix voeg je 500 ml water toe, 3 minuten mixen en klaar! Meteen even smaaktestje, mmm, die smaakt goed!!!Toen het cupcakebeslag gemaakt. Wat me opviel was dat de mix heel erg stoft. Tijdens het afwegen ontstond er een behoorlijke stofwolk.Koken en bakken doe ik vaak "op gevoel". Juist omdat het nu in het kader van testen was, heb ik me nu eens precies aan de gebruiksaanwijzing zou houden. En toen... mislukte cupcakes :-(  Ingezakt en los in de bakpapiertjes... Wat een zonde.Ik had helaas niet genoeg eieren meer in huis om nog een keer cupcakes te bakken. Dus toch maar verder gegaan. Ik vul cupcakes vaak met jam. Dat heb ik nu ook gedaan. Ik hol ze uit met een appelboortje. Zorg dat er nog een klein beetje cake op de bodem van het bakpapiertje blijft. Voorzichtig laat je er dan een lepeltje jam invallen.


Met de banketbakkersroom heb ik toeven gespoten

 .

Uit het rode fondant heb ik vlinders gestoken. De uitsteker die ik heb gebruikt is een uitsteker en stempel ineen. Je krijgt dan mooie details in het fondant.

De volgende dag heb ik de cupcakes meegenomen naar mijn werk. Mijn collega's wilden heel graag die misbaksel proeven (-: Ze waren allemaal erg enthousiast over de banketbakkersroom, over de smaak van het fondant waren de meningen verdeeld. Zelf vind ik 'm niet zo heel lekker. Van het fondant dat ik normaal gebruik, ben ik gewend dat het een beetje uithard. Het vlindertje was slap geworden. Misschien ligt het aan de banketbakkersroom.

De test is dus niet helemaal geslaagd. Maar ik ga komende week gewoon weer testen (-: De oven zet ik dan iets hoger en het fondant leg ik dan niet op banketbakkersroom. Ik laat jullie weten hoe het is gegaan (-:

3 opmerkingen:

Dulce fresa zei

Zit er lekker uit! Ik heb mezelf ook opgeven voor de testpanel maar helaas niet uitgekozen..

Dulce fresa zei

opgegeven :)

Nicole zei

Thnx!