Welkom @CAKES&joy!

CAKES&joy, cupcakes, taarten en nog veel meer!
Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een taart en/of cupcakes op maat? Dan ben je bij CAKES&joy aan het juiste adres.

Met Taartjes voor Jop steunen wij de stichting STOPhersentumoren. Van elke bestelling en workshop gaat jaarlijks een bedrag naar deze stichting. Regelmatig steunen wij ook andere goede doelen, zoals Alpe d’HuZes en 3FM Serious Request.

donderdag 8 maart 2012

Bladerdeeg-gebakjes

In het taartje waarover ik in mijn vorige post schreef, gebruikte ik aardbeivlaaivulling. Van zo'n blikje houd je nog wat over, als je een taartje van 15 cm vult. Ik had nog mix voor banketbakkersroom staan van het testpakket van Jamin. In de vriezer vond ik nog een pakje bladerdeeg (-:

Ik heb de bladerdeegplakjes even laten ontdooien. Ik heb van alle zijden, een reepje van 1 cm af gesneden. Dat heb ik er weer opgplakt met een beetje water en de hoeken bijgesneden. De opgeplakte randen heb ik nog ingesmeerd met losgeklopt ei. Het lagere gedeelte van het bladerdeeg heb ik met een vork ingeprikt. Dat voorkomt dat bladerdeeg omhoog komt. Op deze manier maak je een bladerdeegbakje.Ik heb ze ongeveer een kwartiertje gebakken.Even af laten koelen en er banketbakkersroom ingedaan.


Daar bovenop nog een schepje aardbeivlaaivulling ennn ...... we hadden iets lekkers bij de thee!