Welkom @CAKES&joy!

CAKES&joy, cupcakes, taarten en nog veel meer!
Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een taart en/of cupcakes op maat? Dan ben je bij CAKES&joy aan het juiste adres.

Met Taartjes voor Jop steunen wij de stichting STOPhersentumoren. Van elke bestelling en workshop gaat jaarlijks een bedrag naar deze stichting. Regelmatig steunen wij ook andere goede doelen, zoals Alpe d’HuZes en 3FM Serious Request.

zaterdag 26 maart 2011

En weer terug naar het heden....

Op hyves kreeg ik een berichtje van Jolanda. Een nichtje van Marion. Voor Marion heb ik vorig jaar 2 taarten gemaakt. Of eigenlijk voor Fedde, want het was voor zijn 3e verjaardag. Jolanda wilde iets meer weten over taarten en cupcakes decoreren. Dus... een afspraak gemaakt.
Jolanda is een paar weken geleden bij mij geweest. Ik heb ze wat "basis-dingen" geleerd. Onder andere het vullen van het kapsel, het afsmeren en het bekleden ervan. Ook het kleuren van het fondant. Het was echt heel gezellig. Tussen het "taarten" door ook gezellig gekletst. 's Avonds stuurde ze me al een e-mailtje. Om samen een workshop te volgen, leren hoe je een puzzelplaatje maakt.
Uiteindelijk hebben we die workshop afgelopen zaterdag gevolgd bij Jolanda thuis in de keuken. De workshop werd gegeven door een vriendinnetje van een vriendinnetje van Jolanda. Ook Diane wilde graag leren hoe je een taart versierd. Het was een drukte van belang in de keuken van Jolanda, dus. We zijn zo'n beetje de hele middag bezig geweest. Maar waar dat nou aan lag... aan het kletsen en theedrinken tussendoor of... aan het "gepietlut" (-; We waren in ieder geval alle drie erg tevreden met het eind resultaat! Tanja heeft ons zoveel geleerd!Ik zal in het kort vertellen, hoe je een puzzelplaatje maakt:
Je zoekt een afbeelding, bijvoorbeeld op internet. Het is het makkelijkste om een "kleurplaat" te nemen. Deze druk je twee keer af. Eén versie doe je in een transparant hoesje. Van de andere versie, knip je de losse onderdelen uit.
Je rolt de gewenste kleur fondant uit, legt er het onderdeeltje op en snijd dit met een schilmesje uit. Het onderdeeltje leg je op het transparante hoes op z'n plek. Zo werk je de hele afbeelding af. Je schuift dus als het ware de hele afbeelding, met de losse onderdelen, in elkaar. Vandaar de naam: puzzelplaatje.
Daarna leg je per onderdeeltje alles op je taart. Voor de hechting plak je elk onderdeeltje vast met een beetje water.

Tot snel weer!

Geen opmerkingen: