Welkom @CAKES&joy!

CAKES&joy, cupcakes, taarten en nog veel meer!
Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een taart en/of cupcakes op maat? Dan ben je bij CAKES&joy aan het juiste adres.

Met Taartjes voor Jop steunen wij de stichting STOPhersentumoren. Van elke bestelling en workshop gaat jaarlijks een bedrag naar deze stichting. Regelmatig steunen wij ook andere goede doelen, zoals Alpe d’HuZes en 3FM Serious Request.

zondag 27 maart 2011

Oefening baart kunst...

Ik had cupcakes gebakken. Ik gebruik daar de mix van FunCakes voor. Eigenlijk wilde ik ze met fondant versieren. Maar de bakingcups zaten nogal losjes rondom de cupcakes, toen ze uit de oven kwamen. En omdat ik al zolang een keertje toeven van botercreme wil spuiten... Toch maar de stoute schoenen aangetrokken. Ik had nog een restje botercreme in de vriezer. Dat heb ik ontdooit en goed doorgeklopt met de mixer. Ik had er een klein beetje rode kleurstof aan toegevoegd. Dat kleurde de botercreme mooi roze.
Laatst had ik bij de Action een decoreersetje gekocht, een plastic kokertje waar je verschillende spuitmondjes op kan zetten. Het grofste spuitmondje erop gezet. En maar proberen. Na 2 cupcakes was ik er klaar mee, wat een rotding :-(. Gelukkig had ik in de keukenla nog een spuitzak liggen, met 3 spuitmondjes. Ook weer de meest grove gepakt. Dat ging al beter. Je moet even de juiste "move" vinden, maar... oefening baart kunst. Voor een eerste keer ben ik best wel tevreden.
Zoals voor veel dingen... je hebt de juiste spullen nodig. Dus, toch maar de de Wilton grote metalen spuitmond #1M Open Star aanschaffen.

Zoals ik al eerder schreef ben ik nu ruim een jaar bezig met deze hobby. Ik maakte wel steeds een foto van m'n creatie. Maar aan de foto besteedde ik nooit zoveel aandacht. Nu ik met dit blog ben begonnen, wil ik ook wat meer aandacht aan de foto's gaan besteden. Heb ik dadelijk nog een hobby bij, fotograferen (-; Wat denken jullie?6 opmerkingen:

Jolanda zei

Hoi Nicole,

Je toefjes zijn al goed gelukt zeg! En ook hele leuke foto's.

Liefs
Jolanda

cakeje van eigen deeg zei

die toefjes kosten veel pijn en moeite. een goede spuitmond en goede frosting helpen zeker een handje mee. oefening baart kunst! het ziet er iig feestelijk uit.

Nicole zei

Bedankt voor jullie lieve reacties!

Liefs,
Nicole

Anoniem zei

Wat zien ze er heerlijk uit!
Zelf maak ik ook graag fotootjes van mijn creaties. Voor je het weet, besteed je al heel wat tijd op zoek naar die ene goede foto. Hihi..
Tot blogs!

Liefs, Myriam

Harriet zei

Ziet er mooi uit! Ik denk hoe meer foto's je maakt hoe meer "feeling" je krijgt voor het hoe en wat van mooie foto's. Of je moet natuurlijk een cursus gaan volgen...
Leuk dat je mijn blog aan je lijst hebt toegevoegd, ik ga deze blog ook toevoegen!

Nicole zei

@ Myriam: ze waren ook heerlijk (-;
@ Harriet: bedankt voor het toevoegen!

Liefs Nicole