Welkom @CAKES&joy!

CAKES&joy, cupcakes, taarten en nog veel meer!
Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een taart en/of cupcakes op maat? Dan ben je bij CAKES&joy aan het juiste adres.

Met Taartjes voor Jop steunen wij de stichting STOPhersentumoren. Van elke bestelling en workshop gaat jaarlijks een bedrag naar deze stichting. Regelmatig steunen wij ook andere goede doelen, zoals Alpe d’HuZes en 3FM Serious Request.

vrijdag 9 november 2012

Cupcakes voor een zwangere


Mijn zusje, die altijd zegt dat ze niet creatief is, wilde cupcakes cadeau geven. Maar dan wilde ze wel zelf de versieringen maken. Dus deze week is ze gezellig komen workshoppen.
Omdat ze de cupcakes cadeau wilde geven aan een zwangere die met zwangerschapsverlof gaat was het thema snel bepaald. We gingen aan de slag met roze, witte en blauwe fondant. En dit is het resultaat. Best wel creatief toch?

 
 
Het zijn hele verschillende geworden. Die met het strikje en hartje zijn redelijk simpel. Maar door het gebruik van de kleurtjes erg leuk, vind ik.
De twee achterste waren wat meer werk. Eerst heeft ze vier cirkels uit witte fondant gestoken. Daarna uit twee van die cirkels een strikje en een hartje. Dat heeft ze op een witte cirkel geplakt. Zo ontstaat er een "holte" van het figuurtje. De holte heeft ze gevuld met gekleurde sprinkels in de kleurtjes roze, wit en blauw.
Verder heeft ze uit bruine fondant twee cirkels gestoken, als "beschuitje". Daarna heeft ze met een kleine ronde uitsteker "muisjes" uit roze, witte en blauwe fondant gestoken. En die op het beschuitje geplakt.
 
 
Ik heb op de dag van ophalen de cupcakes gebakken in bijpassende bakingcups en ze gevuld met jam. De cupcakes heb ik afgesmeerd met witte chocoladepasta. Dat gebruik ik vaker, i.p.v. botercreme, zo blijft het "dekseltje" goed zitten.
Alle zes in een mooi doosje en dan heb je een cadeautje waar je mee voor de dag kan komen :-D
 
 Geen opmerkingen: