Welkom @CAKES&joy!

CAKES&joy, cupcakes, taarten en nog veel meer!
Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een taart en/of cupcakes op maat? Dan ben je bij CAKES&joy aan het juiste adres.

Met Taartjes voor Jop steunen wij de stichting STOPhersentumoren. Van elke bestelling en workshop gaat jaarlijks een bedrag naar deze stichting. Regelmatig steunen wij ook andere goede doelen, zoals Alpe d’HuZes en 3FM Serious Request.

woensdag 15 augustus 2012

CAKES&joy, de StichtingSTOPhersentumoren en social media

Nu eens geen post over taartjes en cupcakes (-; Al eerder schreef ik over social media. En zoals jullie weten draag ik de StichtingSTOPhersentumoren een warm hart toe. Daarom nu deze post.

Alles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. Diezelfde hersenen maken ons kwetsbaar; de kleinste afwijking kan letterlijk levensbedreigend zijn. Kun je nagaan hoe verwoestend een hersentumor is. Een indringer die zich nestelt op de meest cruciale plek in ons lichaam.
Het overkomt in Nederland ieder jaar vele mensen. Jaarlijks komen er ongeveer 1500 kwaadaardige hersentumorpatiënten bij en ongeveer 900 goedaardige hersentumorpatiënten. Dagelijks sterven er in Nederland 4 mensen door een hersentumor. Wekelijks 2 kinderen. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. Zij zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumor, voor alle leeftijdscategoriën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt.
Een voorzichtig begin, dat een groots vervolg verdient. De activiteiten worden steeds uitgebreid.  En starten zij steeds weer nieuwe acties om geld in te zamelen. De knapste koppen moeten aan het werk gezet worden.

Er moeten genezingskansen komen!
Het is voor de primaire hersentumor patiënten heel belangrijk dat het huidige beeld wat in Nederland leeft; "dat er wel genezingskansen zijn als je kanker krijgt" wordt aangepast naar de realiteit. Er bestaat voor hersentumoren bij volwassenen, graad 2,3 en 4, geen genezing en er is geen genezende behandeling voorhanden. Mocht de plek en het type van de primaire hersentumor het toelaten, dan kan er mogelijk worden geopereerd, bestraald of een chemokuur worden gegeven, echter na een operatie keert de tumor altijd terug en in 98% al binnen 1 – 2 jaar.
Overheid en grote kankerbestrijdingorganisaties laten de primaire hersentumor praktisch links liggen. Ook heeft de Stichting STOPhersentumoren gezien dat er al meer dan genoeg geld gaat naar zaken rondom de patiënt zoals bijvoorbeeld voor het welzijn van de patiënt of naar het ontwikkelen van informatiemateriaal. Dit zijn ook goede doelen, maar zij willen zich nu juist richten op de bestrijding van de ziekte zelf. Het is duidelijk geworden dat de huidige schrikbarend lage genezingskansen omhoog kunnen. Hiervoor is veel onderzoek nodig. Onderzoek kan slechts plaatsvinden bij voldoende financiële middelen. Deze middelen komen altijd van donaties. En daar moet de Stichting STOPhersentumoren het van hebben. Zij collecteren namelijk niet. Maar moeten het hebben van goede doelen akties en donaties.

Via Twitter kwam ik een aantal maanden geleden in contact met Susanne. Haar zus Anja is overleden aan een hersentumor. Zij gaat dit jaar voor de derde keer steppend de Alpe d'Huez op. Hier lees je er meer over: Steppen tegen Kanker Om haar aktie extra kracht bij te zetten, verkoopt Susanne postkaarten getekend door kinderen van een basisschool. Zelf heb ik ook een aantal setjes postkaarten gekocht. Steppen tegen Kanker vindt dit jaar plaats op 25 augustus. Je kan Susanne dus nog sponsoren!
Gisteren zag ik een tweet van de Stichting STOPhersentumoren over een goede doelen aktie van Petra. Zij verkoopt speciale sleutelhangers. De sleutelhangers kosten € 2,- per stuk, waarvan € 1,15 rechtstreeks naar stichting STOPhersentumoren.nl gaat. Hier lees je er meer over: Petra voert actie Ik heb vanavond zo'n sleutelhanger bij Petra gekocht.
Ook via de site van Stichting STOPhersentumoren.nl kan je doneren. Gebruik je hersenen en volg je hart: GEEF VOOR TOEKOMST!

Wanneer je de diagnose hersenkanker krijgt, is opgeven geen optie! Iedereen verdient een morgen!
Wie helpt ons helpen?

Lieve groetjes,
Nicole

Voor deze post heb ik gebruik gemaakt van teksten van Stiching STOPhersentumoren.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed bezig nicole....je doet het toch maar allemaal. Dikke knuf voor jou! X Eveline

Nicole zei

Thnx, Eveline! X